Kant-en-klare sjablonen op basis van Cito-categorieën

Kant-en-klare sjablonen op basis van Cito-categorieën

Hebben jouw leerlingen afgelopen weken ook weer hard gewerkt aan LVS-toetsen? Aan de hand van deze resultaten wil je op een gemakkelijke manier de juiste oefeningen klaar zetten voor sommige leerlingen. Muiswerk Flexi kan je hierbij helpen. 

Er staan namelijk kant-en-klare sjablonen voor je klaar op basis van de Cito-spelling en rekenen.
Kijk waar jouw leerling op uitvalt en laat ze heel gericht werken aan die onderdelen. Wil je weten hoe je deze sjablonen aan jouw leerlingen toewijst, volg dan onderstaande stappen.

  1. Log in bij Muiswerk Flexi
  2. Klik op ‘Alle vakken’
  3. Klik links op Takenmappen
  4. Zorg dat je bovenin sjablonen ziet staan. Als je hier takenmappen ziet staan, moet je rechts nog even klikken op ‘Sjablonen’.
  5. Je ziet nu allerlei sjablonen. Klik op het pijltje naast ‘Alles tonen’. Kies de sjablonen die je wilt zien.
  6. Selecteer in het scherm eronder het juiste sjabloon. Wanneer je iets naar beneden scrolt zie je welke oefeningen er allemaal inzitten.
  7. Klik vervolgens (boven het overzicht van de oefeningen) op het agenda-icoon om de takenmap actief te maken voor een (groep) leerling(en). Zie plaatje hieronder.

8. Nadat je op het agenda-icoon hebt geklikt, kom je in het tabblad oefeningen. Als je wilt kun je nog oefeningen eruit halen of toevoegen. Je kunt ook gelijk naar het tabblad ‘Leerlingen’.
9. Selecteer de juiste leerling of meerdere leerlingen en voeg ze via de blauwe knop toe aan de selectie. Klik hierna rechtsonder op ‘Volgende stap’.
10. In dit laatste tabblad (Inplannen) geef je aan wanneer de takenmap actief mag zijn, waar aan de takenmap gewerkt mag worden en of het wel/niet prioriteit heeft boven de modules van het leerplan. Klik hierna rechtsonder op ‘Plan taken in’.
11. Je krijgt nog even een overzicht. Deze mag je accorderen.

Het sjabloon is nu ingepland als takenmap. De leerling(en) kunnen in de door jou aangegeven periode heel gericht aan de slag met deze oefeningen.

Voor deze vakken/methoden hebben we kant-en-klare sjablonen klaar staan:
• categorieën uit Cito 2.0 Spelling
• categorieën uit Cito 3.0 Spelling
• Cito 3.0 rekenen en wiskunde (hiervoor heb je nog een extra analyse document nodig)
• hoofdonderwerpen voor begrijpend lezen
• hoofdonderwerpen voor studievaardigheid
• hoofdonderwerpen voor werkwoordspelling
• hoofdonderwerpen voor woordkennis
• hoofdonderwerpen voor grammatica
• Methode Wereld vol woorden cursorische aanpak

Er zullen de komende tijd meer koppelingen volgen. Misschien heb je zelf al een koppeling gemaakt tussen Flexi en jouw methode. Neem in dat geval contact op met Marloes Lubbe, via info@muiswerk.nl. Wie weet kunnen we jouw koppeling beschikbaar maken voor andere leerkrachten.

Comments are closed.