Nieuws

Leerlingen uit groep 8 verlaten de school, andere leerlingen schuiven een groep op of doubleren en nieuwe leerlingen starten. In vijf stappen is jouw Muiswerkomgeving klaar voor het nieuwe jaar. Ga op tijd aan de slag!

In augustus vinden er weer enkele veranderingen plaats in de samenstelling van de modules. We hebben een prachtige nieuwe rekenmodule, de nieuwe modules grammatica zijn onderdeel van het standaard leerplan en we hebben een aantal modules die uit Muiswerk Flexi verdwijnen.

Ook dit jaar is er weer een leerling bekroond tot Muiswerker PO! Voor het uitreiken van deze prijs mochten we naar Rotterdam. Afgelopen donderdag hebben we de leerling verrast.

Vanmorgen, dinsdag 21 juni 2022, hebben we helaas last gehad van een landelijke storing bij onze dienstverlener. Hierdoor waren Muiswerk Online en Muiswerk Flexi tussen 7.00 uur en 9.00 uur niet bereikbaar. Het probleem is inmiddels verholpen. Onze excuses voor het ongemak.

Leerlingen uit groep 8 verlaten de school, andere leerlingen schuiven een groep op of doubleren en nieuwe leerlingen starten. In vijf stappen is jouw Muiswerkomgeving klaar voor het nieuwe jaar. Ga op tijd aan de slag!

Hoe volg je je leerlingen en welke vervolgstappen kun je nemen? 

In het nieuwe jaar kunnen leerlingen in de bovenbouw met 3 spiksplinternieuwe modules grammatica aan de slag.

Muiswerk Educatief is per 1 januari 2022 van naam gewijzigd en heet nu Kurve. De rechtspersoon is ongewijzigd gebleven. Alle rechten en plichten blijven onverkort van kracht op Kurve. De bestaande verwerkersovereenkomst hoeft dus niet aangepast te worden.

‘Iedere leerling slim laten groeien in rekenen en talen, blijft onze missie!’ Muiswerk Educatief heeft een nieuwe naam: Kurve. Maar waarom eigenlijk? “De naam Muiswerk past niet meer bij deze tijd, waarin we swipen en apparaten worden bediend met touchscreens,” vertelt Bram van Tongeren, directeur innovatie en didactiek bij Kurve. “Daarom zochten we naar een […]

Om het nieuwe schooljaar goed te starten, organiseren wij de Flexi opfrisweek.Op 7, 8 en 9 september vinden speciale webinars plaats. Hierin bespreken we alles wat je moet weten voor een fijn schooljaar met Muiswerk Flexi!  Schrijf je hier in!

In augustus vinden er weer enkele veranderingen plaats in de samenstelling van de modules. We hebben een aantal spiksplinternieuwe modules die toegevoegd gaan worden aan de leerplannen en oude modules die uit de leerplannen worden gehaald. 

Naast de groepsprijs, reiken we dit jaar ook een prijs uit voor de leerling die het meest heeft geoefend in Muiswerk Flexi: De Muiswerker PO 2020-2021. Eerder las je al dat de groepsprijs naar de groep Agora van de Koningin Beatrixschool in Culemborg is gegaan. Voor het uitreiken van de individuele prijs mocht ik naar […]

Ieder jaar reikt Kurve een prijs uit aan de meest fanatieke Flexi scholen en leerling. Dit schooljaar worden er niet één maar twee prijzen uitgereikt! De eerste prijs is voor de Muiswerk Flexi groep PO van het jaar. Dat is de groep waarbij gemiddeld de meeste oefenminuten zijn gemaakt.

Leerlingen uit groep 8 verlaten de school, andere leerlingen schuiven een groep op of doubleren en nieuwe leerlingen starten. In vijf stappen is jouw Muiswerkomgeving klaar voor het nieuwe jaar. Ga op tijd aan de slag!

In het nieuwe schooljaar kunnen leerlingen in de bovenbouw gericht gaan oefenen met leestekens. 

Takenmappen bewaren als sjabloon of verwijderen

Vorige week publiceerde het Ministerie van Onderwijs een menukaart met bewezen interventies om ‘coronavertragingen’ aan te pakken. Scholen kunnen subsidiegeld uit het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) gebruiken om deze interventies in te zetten. Leerkrachten die gebruikmaken van het adaptieve oefenprogramma Muiswerk Flexi voor taal en rekenen, zetten automatisch een aantal van de genoemde interventies in. In dit artikel […]

Vincent Schuimer is ICT-coördinator op de Islamitische basisschool El Habib. Voorheen was hij ook leerkracht op deze school. Op El Habib oefenen leerlingen taal en rekenen in Muiswerk Flexi. ‘Zeker tijdens de lockdown was Muiswerk Flexi een heel handig programma. Daardoor hebben wij minder achterstanden opgelopen,’ vertelt Vincent. El Habib is een Islamitische basisschool die […]

Extra uitdaging voor leerlingen? Ook hieraan is gedacht in Flexi! Wij hebben maar liefst in 23 van onze modules verrijkingsopdrachten.

Hebben jouw leerlingen afgelopen weken ook weer hard gewerkt aan LVS-toetsen? Aan de hand van deze resultaten wil je op een gemakkelijke manier de juiste oefeningen klaar zetten voor sommige leerlingen. Muiswerk Flexi kan je hierbij helpen. 

400 nieuwe woorden in het Muiswerk Woordenboek

Hoe volg je je thuiswerkende leerlingen en welke vervolgstappen kun je nemen? 

Motiveer je leerlingen (en maak ze trots) met hun behaalde diploma’s in Muiswerk Flexi.

Van onze nieuwe spellinglijn is spelling 6B nu ook klaar om grote sprongen vooruit te maken.

Met trots kunnen wij melden dat Turborekenen 100 is toegevoegd aan Flexi. Deze module zit vol automatiseringsopgaven voor het rekenen tot 100.

Muiswerk Flexi op afstand inzetten! Hét online leermiddel voor rekenen en talen voor het primair onderwijs. De scholen sluiten vanaf morgen hun deuren sluiten, en stappen over op online onderwijs. Met Muiswerk Flexi kunnen ze prima in een veilige thuisomgeving werken aan de eigen leerdoelen voor Nederlands, Rekenen & Wiskunde, Engels en Duits. Het leren […]

School- en onderwijsontwikkeling is essentieel voor de kwaliteit van het onderwijs. Vaak zijn er onder schoolleiders en leraren genoeg ideeën hoe het onderwijs op hun school beter of handiger kan, maar ontbreken tijd, middelen of draagvlak voor de uitwerking ervan. Zeker nu in coronatijd. OCW stelt daarom met de subsidieregeling Schoolkracht 5 miljoen euro beschikbaar […]

Wist je dat de resultaten van takenmappen in Muiswerk Flexi nu veel gemakkelijker terug te vinden zijn?

Wist je dat je in Muiswerk Flexi gebruik kunt maken van subgroepen. Heel handig als je instellingen wilt aanpassen voor een selectie van de groep of snel resultaten wilt bekijken. Bekijk deze nieuwe instructiefilmpjes om je op weg te helpen.

In Flexi kun je op twee manieren werken: Muiswerkgestuurd en leerkrachtgestuurd. Deze twee werkwijzen kun je tegelijkertijd gebruiken. Ze zorgen ervoor dat leerlingen op eigen niveau werken en daarnaast oefeningen maken die mooi aansluiten bij het onderwijs dat je geeft.

Er zijn weer nieuwe sjablonen toegevoegd. Bijvoorbeeld voor de groepen 1 en 2, op basis van “Inzichtelijk”. Ook zijn de sjablonen voor cito spelling en rekenen vernieuwd met de nieuwe modules. Benieuwd naar voorbeelden voor het gebruik van zo’n sjabloon? Bekijk dan het filmpje hiernaast. Ben je nieuwsgierig welke sjablonen er allemaal nog meer zijn?

Beeldmateriaal zegt vaak meer dan woorden. Gebruik de filmpjes uit Muiswerk Flexi ter ondersteuning van je instructie. Er staan filmpjes voor je klaar over bijvoorbeeld werkwoordspelling en het metriek stelsel. Bekijk hier een voorbeeld.

Naast dat leerlingen werken aan hun eigen leerdoelen, kun je in Flexi ook takenmapppen aanmaken. Via een paar muisklikken zet je gemakkelijk de juiste oefeningen klaar. De leerling gaat aan de slag met de uitleg en slimme feedback, die veel verder gaat dan goed/fout. Kijk deze video voor meer info.

Wij hebben een missie: iedere leerling slim laten groeien in rekenen en talen. Ons nieuwe leermiddelen Numo & Flexi helpen hierbij en dat merken docenten en leerlingen. Om hen nóg beter te ondersteunen zoeken wij een Meedenker Service & Support. Check deze mooie vacature.

In augustus gaat er veel veranderen in de samenstelling van de modules. We hebben een aantal spiksplinternieuwe modules die toegevoegd gaan worden aan de leerplannen en de oude modules worden uit de leerplannen gehaald. 

De winnaar van de jaarlijkse Muiswerk prijs voor het basisonderwijs is bekend. Voorgaande jaren gaven we deze prijs altijd aan een groep, maar sinds dit schooljaar is dat veranderd naar één leerling ‘de Muiswerker PO’.

Onlangs werd de subsidieregeling inhaal- en ondersteuningsprogramma’s onderwijs 2020-2021 aangekondigd. Hiermee ondersteunt de overheid scholen en instellingen bij het opzetten van inhaal- en ondersteuningsprogramma’s om leerlingen en deelnemers extra ondersteuning te bieden vanwege leer- en ontwikkelachterstanden of studievertraging, veroorzaakt door de sluiting van scholen of instellingen als gevolg van de uitbraak van COVID-19.

Om te weten of een leerling op school is of thuis, hebben wij het IP-adres van de school nodig. Sinds kort kan de beheerder deze IP-adressen zelf toevoegen en veranderen. 

Leerlingen uit groep 8 verlaten de school, andere leerlingen schuiven een groep op of doubleren en nieuwe leerlingen starten. In vijf stappen is jouw Muiswerkomgeving klaar voor het nieuwe jaar. Ga op tijd aan de slag!

De takenmap is nu nog gebruiksvriendelijker geworden. Leerlingen kunnen zelf kiezen met welke takenmap binnen 1 vak ze aan de slag gaan. Ook gaan ze nog gerichter aan de slag, doordat het leerdoel van de takenmap getoond wordt.In het overzicht van alle taken kun jij als leerkracht nu nog sneller zoeken naar de juiste map.

Met trots kunnen wij melden dat per 1 augustus het vak Duits wordt toegevoegd aan Flexi. Het bestaat uit drie modules: woorden, lezen en schrijven. Het programma Duits A0-A1 is gemaakt voor leerlingen die het Duits nauwelijks beheersen (A0), met als doel om uit te komen bij A1-niveau.

De ‘Wat weet je al?’ is belangrijk voor de juiste werking van Muiswerk Flexi. Alleen als leerlingen deze zonder hulp maken, krijgen leerlingen de juiste oefeningen die passen bij hun niveau. Wat kun je doen als je vermoedt dat de leerling hulp heeft gehad bij dit diagnostische toetsje?

Extra uitdaging voor leerlingen? Ook hieraan is gedacht in Flexi! Wij hebben maar liefst  in 20 van onze modules verrijkingsopdrachten.

Muiswerk Flexi werkt vanaf vandaag volledig veilig vanuit huis. Vanuit huis zijn wij gewoon goed bereikbaar. Bel voor Service & Support vragen naar 0297-523159.Bel voor Info & Sales vragen naar 0297-361664. PS: Het kan zijn dat de telefoon een paar rinkels langer over gaat, blijf gewoon aan de lijn en je komt in gesprek met […]

Leerkrachten opgelet! Net gestart met Muiswerk Flexi en nog zoekende in het systeem? Wij helpen je graag verder opweg in onze online omgeving door middel van een live demonstratie via Google Meet. De online demonstratie neemt circa 30 minuten in beslag met een evt. uitloop van 15 minuten voor het stellen van vragen. Meld je […]

Muiswerk Flexi is actief op verschillende Social Media. Wij luisteren, reageren en delen de nieuwste ontwikkelingen via deze kanalen. Volg ons via Social Media en mis nooit een meer een update! Facebook – Linkedin – Twitter  

Afgelopen week zijn enorm veel leerlingen aan de slag gegaan met Muiswerk Flexi. Heel veel leerlingen wilden tegelijk aan de slag om ook in deze tijd grote sprongen vooruit te maken. Onze servers kregen het daardoor erg zwaar en lieten het op de piekmomenten soms afweten. Achter de schermen is er hard gewerkt en zijn […]

Muiswerk Flexi leert op afstand Grote aantallen nieuwe leerlingen zijn met Muiswerk Flexi aan de slag. Afstandonderwijs is duidelijk uit de startblokken. Binnen Kurve zijn we gelukkig bijna allemaal nog op de been en konden we in een paar dagen honderden scholen helpen opstarten. Dat was heel veel werk vanaf zondag dat met heel veel […]

De afgelopen dagen gaan de ontwikkeling rondom het coronavirus erg snel. Als leerkracht ben jij vast aan het nadenken en voorbereiden hoe je jouw leerlingen op afstand kan gaan helpen in hun leerproces. Wij stellen ons platform voor scholen gratis ter beschikking.

Komen er bij jou op school ook leerlingen of complete groepen niet naar school vanwege het coronavirus? Leerlingen kunnen met Flexi ook thuis werken aan hun eigen leerdoelen. We hebben intern de instellingen gewijzigd, zodat alle leerlingen nu ook vanuit huis de ‘Wat weet je al’ kunnen maken.Mocht je dit als school niet willen, laat […]

Voor de ene leerling wil je het doelpercentage voor de rekenmodules misschien conform jaargroep hebben, maar voor spelling mag het doelniveau misschien wel lager of juist hoger. Wist je dat je in Flexi per leerling en per module het doelniveau kan wijzigen?

Hebben jouw leerlingen afgelopen weken ook weer hard gewerkt aan LVS-toetsen? Aan de hand van deze resultaten wil je op een gemakkelijke manier de juiste oefeningen klaar zetten voor sommige leerlingen. Muiswerk Flexi kan je hierbij helpen. 

Heb jij leerlingen in je klas die de Nederlandse taal nog niet kennen? Leerkrachten en leerlingen ervaren onze woordenschatmodules als een waardevolle toevoeging bij het uitbreiden van de Nederlandse woordenschat.Er staan nu ook kant-en-klare sjablonen voor je klaar passend bij de methode ‘Wereld vol woorden – cursorische aanpak’ van de CED.

De eerste modules van onze nieuwe spellinglijn zijn klaar om te gebruiken. Spelling 3 is een module vol met oefeningen voor leerlingen uit groep 3, die alle letters beheersen. Spelling 4a en 4b zijn voor leerlingen met niveau groep 4. Vanaf 30 januari kun je deze module aanzetten in het leerplan. 

Het aantal modules in Flexi is uitgebreid. De vaardigheden lezen, woordkennis, (werkwoord)spellen, leestekens, grammatica, getallen, meten en meetkunde, verbanden en verhoudingen zijn uitgebreid met de 1F, 2F en 3F modules. Een toevoeging van 24 modules, waar de bovenbouw van het basisonderwijs heel goed mee uit de voeten kan. 

De lerarenkamer is gebruiksvriendelijker geworden. Allereerst is de menu-indeling aan de linkerkant veranderd en logischer gerangschikt. Wanneer je het leerplan gaat instellen dan heb je sneller overzicht en het bekijken van de resultaten is makkelijker gemaakt.

Onze populaire takenmappen zijn nu nog krachtiger geworden. In de sjablonensectie van de takenmappen zijn nu voor alle scholen de eerste zeven methodes/vakken verschenen. De sjablonen bevatten sets met oefeningen uit één of meer modules. Deze kun je gemakkelijk als takenmap klaar zetten voor je leerling(en).

De ‘zoek en toon’  is een handige functie om te zoeken naar alle oefeningen in Flexi. Je kunt oefeningen starten en je eigen instructie vormgeven. 

De grafische voortgang van een leerling is een handige tool om te gebruiken tijdens gesprekken met de leerling en/of ouders.  Ga naar Leerlingen – Resultaten – Voortgang  en zet de schakelaar op Grafisch. Zo zie je de groei van een leerling in een bepaalde module. Je ziet hoe vaak er toetsen werden gedaan, hoe de […]

Comments are closed.