Nieuws

In augustus gaat er veel veranderen in de samenstelling van de modules. We hebben een aantal spiksplinternieuwe modules die toegevoegd gaan worden aan de leerplannen en de oude modules worden uit de leerplannen gehaald. 

De winnaar van de jaarlijkse Muiswerk prijs voor het basisonderwijs is bekend. Voorgaande jaren gaven we deze prijs altijd aan een groep, maar sinds dit schooljaar is dat veranderd naar één leerling ‘de Muiswerker PO’.

Onlangs werd de subsidieregeling inhaal- en ondersteuningsprogramma’s onderwijs 2020-2021 aangekondigd. Hiermee ondersteunt de overheid scholen en instellingen bij het opzetten van inhaal- en ondersteuningsprogramma’s om leerlingen en deelnemers extra ondersteuning te bieden vanwege leer- en ontwikkelachterstanden of studievertraging, veroorzaakt door de sluiting van scholen of instellingen als gevolg van de uitbraak van COVID-19.

Om te weten of een leerling op school is of thuis, hebben wij het IP-adres van de school nodig. Sinds kort kan de beheerder deze IP-adressen zelf toevoegen en veranderen. 

Leerlingen uit groep 8 verlaten de school, andere leerlingen schuiven een groep op of doubleren en nieuwe leerlingen starten. In vijf stappen is jouw Muiswerkomgeving klaar voor het nieuwe jaar. Ga op tijd aan de slag!

De takenmap is nu nog gebruiksvriendelijker geworden. Leerlingen kunnen zelf kiezen met welke takenmap binnen 1 vak ze aan de slag gaan. Ook gaan ze nog gerichter aan de slag, doordat het leerdoel van de takenmap getoond wordt.In het overzicht van alle taken kun jij als leerkracht nu nog sneller zoeken naar de juiste map.

Met trots kunnen wij melden dat per 1 augustus het vak Duits wordt toegevoegd aan Flexi. Het bestaat uit drie modules: woorden, lezen en schrijven. Het programma Duits A0-A1 is gemaakt voor leerlingen die het Duits nauwelijks beheersen (A0), met als doel om uit te komen bij A1-niveau.

De ‘Wat weet je al?’ is belangrijk voor de juiste werking van Muiswerk Flexi. Alleen als leerlingen deze zonder hulp maken, krijgen leerlingen de juiste oefeningen die passen bij hun niveau. Wat kun je doen als je vermoedt dat de leerling hulp heeft gehad bij dit diagnostische toetsje?

Extra uitdaging voor leerlingen? Ook hieraan is gedacht in Flexi! Wij hebben maar liefst  in 20 van onze modules verrijkingsopdrachten.

Muiswerk Flexi werkt vanaf vandaag volledig veilig vanuit huis. Vanuit huis zijn wij gewoon goed bereikbaar. Bel voor Service & Support vragen naar 0297-523159.Bel voor Info & Sales vragen naar 0297-361664. PS: Het kan zijn dat de telefoon een paar rinkels langer over gaat, blijf gewoon aan de lijn en je komt in gesprek met […]

Leerkrachten opgelet! Net gestart met Muiswerk Flexi en nog zoekende in het systeem? Wij helpen je graag verder opweg in onze online omgeving door middel van een live demonstratie via Google Meet. De online demonstratie neemt circa 30 minuten in beslag met een evt. uitloop van 15 minuten voor het stellen van vragen. Meld je […]

Muiswerk Flexi is actief op verschillende Social Media. Wij luisteren, reageren en delen de nieuwste ontwikkelingen via deze kanalen. Volg ons via Social Media en mis nooit een meer een update! Facebook – Linkedin – Twitter  

Afgelopen week zijn enorm veel leerlingen aan de slag gegaan met Muiswerk Flexi. Heel veel leerlingen wilden tegelijk aan de slag om ook in deze tijd grote sprongen vooruit te maken. Onze servers kregen het daardoor erg zwaar en lieten het op de piekmomenten soms afweten. Achter de schermen is er hard gewerkt en zijn […]

Muiswerk Flexi leert op afstand Grote aantallen nieuwe leerlingen zijn met Muiswerk Flexi aan de slag. Afstandonderwijs is duidelijk uit de startblokken. Binnen Muiswerk zijn we gelukkig bijna allemaal nog op de been en konden we in een paar dagen honderden scholen helpen opstarten. Dat was heel veel werk vanaf zondag dat met heel veel […]

De afgelopen dagen gaan de ontwikkeling rondom het coronavirus erg snel. Als leerkracht ben jij vast aan het nadenken en voorbereiden hoe je jouw leerlingen op afstand kan gaan helpen in hun leerproces. Wij stellen ons platform voor scholen gratis ter beschikking.

Komen er bij jou op school ook leerlingen of complete groepen niet naar school vanwege het coronavirus? Leerlingen kunnen met Flexi ook thuis werken aan hun eigen leerdoelen. We hebben intern de instellingen gewijzigd, zodat alle leerlingen nu ook vanuit huis de ‘Wat weet je al’ kunnen maken.Mocht je dit als school niet willen, laat […]

Voor de ene leerling wil je het doelpercentage voor de rekenmodules misschien conform jaargroep hebben, maar voor spelling mag het doelniveau misschien wel lager of juist hoger. Wist je dat je in Flexi per leerling en per module het doelniveau kan wijzigen?

Hebben jouw leerlingen afgelopen weken ook weer hard gewerkt aan LVS-toetsen? Aan de hand van deze resultaten wil je op een gemakkelijke manier de juiste oefeningen klaar zetten voor sommige leerlingen. Muiswerk Flexi kan je hierbij helpen. 

Heb jij leerlingen in je klas die de Nederlandse taal nog niet kennen? Leerkrachten en leerlingen ervaren onze woordenschatmodules als een waardevolle toevoeging bij het uitbreiden van de Nederlandse woordenschat.Er staan nu ook kant-en-klare sjablonen voor je klaar passend bij de methode ‘Wereld vol woorden – cursorische aanpak’ van de CED.

De eerste modules van onze nieuwe spellinglijn zijn klaar om te gebruiken. Spelling 3 is een module vol met oefeningen voor leerlingen uit groep 3, die alle letters beheersen. Spelling 4a en 4b zijn voor leerlingen met niveau groep 4. Vanaf 30 januari kun je deze module aanzetten in het leerplan. 

Het aantal modules in Flexi is uitgebreid. De vaardigheden lezen, woordkennis, (werkwoord)spellen, leestekens, grammatica, getallen, meten en meetkunde, verbanden en verhoudingen zijn uitgebreid met de 1F, 2F en 3F modules. Een toevoeging van 24 modules, waar de bovenbouw van het basisonderwijs heel goed mee uit de voeten kan. 

De lerarenkamer is gebruiksvriendelijker geworden. Allereerst is de menu-indeling aan de linkerkant veranderd en logischer gerangschikt. Wanneer je het leerplan gaat instellen dan heb je sneller overzicht en het bekijken van de resultaten is makkelijker gemaakt.

Onze populaire takenmappen zijn nu nog krachtiger geworden. In de sjablonensectie van de takenmappen zijn nu voor alle scholen de eerste zeven methodes/vakken verschenen. De sjablonen bevatten sets met oefeningen uit één of meer modules. Deze kun je gemakkelijk als takenmap klaar zetten voor je leerling(en).

De ‘zoek en toon’  is een handige functie om te zoeken naar alle oefeningen in Flexi. Je kunt oefeningen starten en je eigen instructie vormgeven. 

De grafische voortgang van een leerling is een handige tool om te gebruiken tijdens gesprekken met de leerling en/of ouders.  Ga naar Leerlingen – Resultaten – Voortgang  en zet de schakelaar op Grafisch. Zo zie je de groei van een leerling in een bepaalde module. Je ziet hoe vaak er toetsen werden gedaan, hoe de […]

In Flexi kun je op twee manieren werken: Muiswerkgestuurd en leerkrachtgestuurd. Deze twee werkwijzen kun je tegelijkertijd gebruiken. Ze zorgen ervoor dat leerlingen op eigen niveau werken en daarnaast oefeningen maken die mooi aansluiten bij het onderwijs dat je geeft.

Comments are closed.