Muiswerker PO 2020-2021

Muiswerker PO 2020-2021

Naast de groepsprijs, reiken we dit jaar ook een prijs uit voor de leerling die het meest heeft geoefend in Muiswerk Flexi: De Muiswerker PO 2020-2021. Eerder las je al dat de groepsprijs naar de groep Agora van de Koningin Beatrixschool in Culemborg is gegaan. Voor het uitreiken van de individuele prijs mocht ik naar Amsterdam.

Vrijdag 2 juli was ik uitgenodigd op het afscheidsfeest van groep 8 op IBS Al Maes. Vanwege de regenachtige weersvoorspelling stonden de lange versierde tafels klaar in de aula. De leerlingen kwamen binnenlopen en hadden zich prachtig aangekleed. 

Na een introductie van de leerkracht werd ik naar voren geroepen. Ik stelde mezelf voor en vertelde waarom ik er was. Op IBS Al Maes is er dit schooljaar ontzettend hard met Muiswerk Flexi gewerkt. Het eerste mooie getal dat ik met de leerlingen kon delen was dat  er op deze school in totaal 176 495 oefeningen zijn gemaakt. Ook is er op deze school bijna één miljoen minuten aan schone werktijd geregistreerd. Een prachtig resultaat. 

Na een mooi applaus voor deze cijfers was het moment daar. Ik ging onthullen welke leerling dit schooljaar het meeste heeft geoefend van alle basisschoolleerlingen in Nederland. Met 241 uur gaat de prijs voor Muiswerk PO 2020-2021 naar Mohammed. Dat zijn 14 460 minuten aan schone werktijd. Mohammed ontving een luid applaus en kwam naar voren om zijn prijs in ontvangst te nemen. 

Mohammed was heel verrast. De groep moedigde hem aan om te gaan speechen, maar hij wist even niet zo goed wat hij moest zeggen. Wel gaf hij aan dat hij heel erg trots was. Vooral met rekenen had hij veel geleerd. Nu is het tijd voor vakantie en dan volgend jaar naar het voortgezet onderwijs. Daar kijkt Mohammed erg naar uit. Nogmaals van harte gefeliciteerd Mohammed!

In augustus beginnen we opnieuw met tellen. Welke leerling gaat er volgend jaar met de prijs vandoor? 

Comments are closed.