Verandering modules PO 2022-2023

Verandering modules PO 2022-2023

In augustus vinden er weer enkele veranderingen plaats in de samenstelling van de modules. We hebben een prachtige nieuwe rekenmodule, de nieuwe modules grammatica zijn onderdeel van het standaard leerplan en we hebben een aantal modules die uit Muiswerk Flexi verdwijnen.

Turbotijd

Nieuw onder de vaardigheid basisrekenen is de module Turbotijd! Deze module gaat over alle aspecten die samenhangen met tijd, zoals dagen, weken en jaren, maar ook rekenen met digitale en analoge tijd. De module is geschikt vanaf groep 3 en loopt op in moeilijkheidsgraad. Het volledige overzicht van de inhoud van de module vind je hier.  Als je wilt dat leerlingen gelijktijdig in de module Turbotijd en in een module Rekenen op Maat kunnen werken, schakel je het vinkje bij 1voor1 uit voor de module Turbotijd. Zo zal deze module naast een module Rekenen op Maat verschijnen.  

Grammatica 6, 7 en 8

Halverwege het schooljaar hebben we onze nieuwe modules voor grammatica al toegevoegd aan Muiswerk Flexi. Voor het geval je het hebt gemist, hier kun je meer lezen over de modules. De modules zitten in het standaard leerplan en bovenbouwleerlingen zullen ze dus vanzelf tegenkomen! Ook vind je nieuwe sjablonen terug waarin de verschillende onderdelen van grammatica gericht geoefend kunnen worden. 

Tot slot is het nog goed om te weten dat deze zomer Leestekens op Maat, Grammatica op Maat en de modules Spelling op Maat uit Muiswerk Flexi verdwijnen. Heb je een sjabloon gemaakt met hierin oefeningen uit deze oude modules? Vervang deze dan voor augustus 2022 voor oefeningen uit de nieuwe modules van Leestekens, Grammatica en Spelling. Het rubriekenoverzicht van iedere module kun je eenvoudig downloaden via het leerplan. 

Comments are closed.