Verandering modules PO 2021-2022

Verandering modules PO 2021-2022

In augustus vinden er weer enkele veranderingen plaats in de samenstelling van de modules. We hebben een aantal spiksplinternieuwe modules die toegevoegd gaan worden aan de leerplannen en oude modules die uit de leerplannen worden gehaald. 

Spelling 7A, 7B, 8A, 8B

Vorig schooljaar hebben we de vernieuwde spellingmodules voor de groepen 3 t/m 6 al aan Muiswerk Flexi toegevoegd. Dit schooljaar komen daar Spelling 7A, 7B, 8A en 8B bij. Deze modules komen standaard in het leerplan te staan. De nieuwe modules vervangen Spelling op Maat 3. De oude Spelling op Maat modules staan niet meer standaard aan in het leerplan. Mocht je dit schooljaar toch nog gebruik van de Spelling op Maat modules willen maken, kan dit door ze zelf handmatig toe te voegen. Hier zie je hoe dit werkt. 

Leestekens 6, 7 en 8

In het nieuwe schooljaar kunnen leerlingen in de bovenbouw gericht gaan oefenen met leestekens. In deze drie splinternieuwe modules komen alle interpunctiecategorieën aan bod die leerlingen in de bovenbouw horen te beheersen. De nieuwe modules worden automatisch toegevoegd aan de leerplannen voor de groepen 5, 6, 7 en 8. Deze modules vervangen de module Leestekens op Maat. Uiteraard is het, net als bij spelling, nog steeds mogelijk deze module handmatig aan het leerplan toe te voegen. Lees hier meer over de modules Leestekens. 

Turbotafels Top

De opvolger van Turbotafels Plus is er! Kennen jouw leerlingen de tafels van 11 t/m 20? Met deze nieuwe module kunnen ze hier vanaf augustus ook met Muiswerk Flexi mee gaan oefenen. De module wordt automatisch toegevoegd aan de leerplannen van leerlingen in groep 6 t/m 8. Hier vind je het rubriekenoverzicht van deze module. 

Tot slot is het nog goed om te weten dat deze zomer de oude Rekenen op Maat modules voor groep 3 t/m 8 uit Muiswerk Flexi verdwijnen. Deze oude modules zijn te herkennen aan enkel een cijfer, de nieuwste rekenmodules bevatten een A of B. Heb je een sjabloon gemaakt met hierin oefeningen uit de oude modules? Vervang deze dan voor augustus 2021 voor de oefening uit de nieuwe modules. Hier vind je een overzicht waar precies in staat hoe een oefening in de nieuwe module heet en waar je hem terugvindt. 

Comments are closed.