Leerlingen motiveren op afstand

Leerlingen motiveren op afstand!

Motiveer je leerlingen (en maak ze trots) met hun behaalde diploma’s in Muiswerk Flexi.

De lockdown is nog niet voorbij en jij ziet je leerlingen alleen nog maar op je beeldscherm. Je leerlingen gemotiveerd houden is dan ook best lastig! Wist jij al dat je in Muiswerk Flexi diploma’s kunt downloaden? Je kunt deze gebruiken om jouw leerlingen een compliment te geven of juist als steuntje in de rug. Leerlingen ontvangen een diploma als er een groot deel van de stof getoetst is en ze hebben aangetoond meer dan 50% van de stof te beheersen.


Hoe druk je een diploma af? 
  • Start Muiswerk Flexi en log in als leerkracht.
  • Ga in het linkermenu naar ‘Leerlingen’ en selecteer de juiste leerling.
  • Klik onderin het scherm op ‘Resultaten’ en ga naar het laatste tabblad ‘Diploma’. 

Vervolgens kun je selecteren welke module je af wilt drukken, welke datum je op het diploma wilt hebben staan en het ontwerp van het diploma. Er zijn diverse ontwerpen beschikbaar! Vervolgens klik je op ‘Toon diploma’. Leerlingen ontvangen een medaille in goud (bij een aangetoond kennisniveau van >90%), zilver (>70%) of brons (<70%).

Rechtsboven zie je een donkerblauwe knop met een printer staan. Via deze weg kun je het diploma afdrukken of direct als PDF opslaan. 

Diploma’s delen met je leerlingen

Het leukste is natuurlijk om het diploma af te drukken, zodat leerlingen hem fysiek vast kunnen houden. Er zijn scholen waarop er een ‘Muiswerk Flexi diplomamap’ wordt bijgehouden. Nu je je leerlingen alleen maar op je beeldscherm ziet, is dit lastiger. Door het diploma als PDF op te slaan, kun je hem uiteraard wel digitaal delen met de leerling via het platform dat jouw school gebruikt. Zo kunnen ze thuis ook trots zijn op wat ze al met Muiswerk Flexi hebben behaald!

Comments are closed.