Wereld vol woorden – cursorische aanpak – CED

Wereld vol woorden, cursorische aanpak - CED

Heb jij leerlingen in je klas die de Nederlandse taal nog niet kennen? Leerkrachten en leerlingen ervaren onze woordenschatmodules als een waardevolle toevoeging bij het uitbreiden van de Nederlandse woordenschat.
Er staan nu ook kant-en-klare sjablonen voor je klaar passend bij de methode ‘Wereld vol woorden – cursorische aanpak’ van de CED.

Op basis van de thema’s uit Wereld vol woorden zijn sets met oefeningen gemaakt die passen bij het onderwerp van die week. Per thema zijn twee sjablonen gemaakt, voor iedere week één. In iedere set zitten ongeveer 5 oefeningen met daarbij gesproken uitleg en feedback. Als de leerlingen de oefeningen hebben gemaakt, werken ze hierna verder aan hun eigen leerdoelen via de modules die voor hen klaarstaan.

Klaarzetten van het sjabloon:
1. Log als leerkracht in bij Muiswerk – Flexi.
2. Klik bij de vakkeuze op ‘Alle vakken’. 
3. Klik vervolgens in de lerarenkamer op ‘Takenmappen’.
4. Klik op het plusje naast het woord takenmappen.
5.  Kies vervolgens voor ‘Gebruik sjabloon’.
6. Kies het vak Nederlands en zoek het juiste sjabloon. 
7. Geef vervolgens een naam en een leerdoel en klik op ‘OK’.
8. Rechts zie je de oefeningen die in de takenmap zitten. Je kunt hier nog wijzigingen in aanbrengen als je wilt, maar je kunt ook gelijk verder naar het tabblad ‘Leerlingen’.
9. Selecteer je leerlingen en voeg ze toe aan de selectie. Hierna kun je naar het volgende tabblad ‘Inplannen’.
10. Geef aan wanneer en waar de takenmap actief mag zijn en of het wel/niet prioriteit heeft boven het leerplan. Klik hierna op ‘Plan taken in’. 
11. Je krijgt nu een overzicht waar je nog even op ‘OK’ moet klikken. 

Leerlingen kunnen nu aan de slag met oefeningen die passen bij de lessen die je geeft met de methode ‘Wereld vol woorden, cursorische aanpak’.

Benieuwd naar welke kant-en-klare sjablonen er allemaal nog meer zijn? Kijk dan hier.

Comments are closed.