Wat weet je al?

Wat weet je al?

De ‘Wat weet je al?’ is belangrijk voor de juiste werking van Muiswerk Flexi. Alleen als leerlingen deze zonder hulp maken, krijgen leerlingen de juiste oefeningen die passen bij hun niveau. Wat kun je doen als je vermoedt dat de leerling hulp heeft gehad bij dit diagnostische toetsje?

In de normale situatie wordt de ‘Wat weet je al?’ alleen op school actief. Dat is heel bewust gekozen, zodat we er zekerder van kunnen zijn dat leerlingen hem zonder hulp maken. In deze tijd kan de ‘Wat weet je al?’ ook thuis gemaakt worden. Daarbij is het van belang dat ouders en leerlingen op de hoogte zijn van het feit dat dit diagnostische toetsje echt zelf gemaakt moet worden. Neem dit mee in jullie communicatie over Muiswerk Flexi.

Als je bij een leerling twijfelt of de diagnostische toets zonder hulp is gemaakt, dan kun je hier iets aan doen. Plan via een takenmap het betreffende ’toetsje’ in. Als de leerling de doelscore niet haalt, dan zal de knop “Jouw oefeningen’ in die module weer opengaan, met oefeningen die voor die leerling van belang zijn. De leerling kan nu alsnog werken aan de leerdoelen die voor hem of haar van belang zijn.

Heb je hulp nodig bij het inplannen van een takenmap, bekijk dan deze video:

Comments are closed.