Muiswerkgroep PO 2020-2021

Muiswerkgroep PO 2020-2021 is bekend!

Ieder jaar reikt Kurve een prijs uit aan de meest fanatieke Flexi scholen en leerling. Dit schooljaar worden er niet één maar twee prijzen uitgereikt! De eerste prijs is voor de Muiswerk Flexi groep PO van het jaar. Dat is de groep waarbij gemiddeld de meeste oefenminuten zijn gemaakt.

Op maandag 28 juni was het zover. Marjon en ik (Vera) zijn op weg naar de Culemborg om de groep Agora van de Koningin Beatrixschool te verrassen. Deze groep is gevestigd in het Koningin Wilhelmina College. Dit schooljaar is er in deze groep per leerling gemiddeld 166 uur gewerkt in Muiswerk Flexi. Dat zijn 189.240 schone oefenminuten van de hele groep!

De volgende dag ging deze groep op kamp, dus de energie zat er lekker in. Zodra we het lokaal binnen stapten waren de leerlingen direct nieuwsgierig: ‘Zijn jullie echt van Muiswerk?’, ‘Wat komen jullie doen?’ en ‘Ik heb een foutje gevonden!’. Ook was er al direct een leerling die riep: ‘Komen jullie ons een prijs geven voor dat wij zo hard gewerkt hebben?’.

Toen iedereen op zijn eigen plek zat,  maakten we bekend dat zij dit schooljaar als groep het meest hadden gewerkt in Muiswerk Flexi. Na een welverdiend applaus ontvingen ze vol trots de oorkonde voor Muiswerkgroep PO van het jaar 2020-2021!

We hebben met de leerlingen nog even gekletst over het werken met Muiswerk Flexi. De woordenschatoefeningen van Engels met memory waren duidelijk favoriet. Minder leuk waren de begrijpend lezen teksten. Wel was duidelijk dat de leerlingen het heel prettig vonden dat ze met Muiswerk Flexi altijd op hun eigen niveau aan het werk waren. Zo was je je nooit aan het vervelen met oefenstof die je al begreep. Ook vertelden leerlingen trots dat ze dit schooljaar zijn gegroeid van Rekenen op Maat 5A naar Rekenen op Maat 8A. Dat is ook zeker iets om trots op te zijn en waar wij bij Muiswerk ook heel blij van worden: iedere leerling laten groeien op zijn eigen niveau.

Nogmaals van harte gefeliciteerd groep Agora en coaches Evelien en Marleen!

Comments are closed.